Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság
Gyengénlátóknak

Lassan csökken az elöntés

2011.04.03

A Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság területén tegnap csapadék nem volt. A 12 belvízvédelmi szakaszból 6 szakaszon védekezünk. Jelenleg 23 650 ha áll víz alatt, ebből vetés 4 450 ha, szántó 6 550 ha, rét-legelő 8 100 ha.


  • Másodfok van érvényben: a Hamvas-Sárréti belvízvédelmi szakaszon.
  • Első fok van érvényben: a Tiszai-alsó, a Tiszai-felső, a Tiszai-középső, Kadarcs-Karácsony-foki, és az Alsó-nyírvíz-Kati-éri belvízvédelmi szakaszokon.

Az igazgatóság 7 db szivattyútelepet üzemeltetett tegnap. A szivattyútelepek 647 ezer köbméter belvizet emeltek át a befogadókba.

A nagymennyiségű belvizet az területünkön 12 db belvíztározóban tároljuk, a tározókban 30 millió köbméter belvizet tartunk vissza.

A Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság mellett a társulatok és az önkormányzatok is folyamatosan védekeznek.

  • Másodfokú a készültség van érvényben a Berettyó Vízgazdálkodási Társulat területén.
  • Elsőfokú készültséget tart a Hamvas-Sárréti Vízgazdálkodási Társulat.

A védekezésben összesen 35 fő vett részt.

 

Debrecen, 2011. április 3.

 

 

 Bara Sándor

Fogalomtár
A vízügyi ágazat számtalan szakkifejezést használ. Ezekhez a szélesebb nyilvánosságnak szánt közleményeink és az igazgatósági honlap esetében is ragaszkodnunk kell. Az itt látható fogalomtárat annak érdekében állítottuk össze, hogy a szakmán kívüli érdeklődők számára is érthetővé tegyük a szakkifejezéseket.