Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság
Gyengénlátóknak

Újabb szakaszon szűnt meg a készültség

1900.01.01

A Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság a hétvégén megszüntette az elsőfokú belvízvédelmi készültséget Kadarcs-Karácsony-foki belvízvédelmi szakaszon. Így a 12 belvízvédelmi szakaszból 5 szakaszon védekezünk. Jelenleg 19 650 ha áll víz alatt, ebből vetés 3 650 ha, szántó 5 450 ha, rét-legelő 6 700 ha. Tegnap  térségünkben nem esett újabb eső.


  • Másodfok van érvényben: a Hamvas-Sárréti belvízvédelmi szakaszon.
  • Első fok van érvényben: a Tiszai-alsó, a Tiszai-felső, a Tiszai-közpső, és az Alsó-nyírvíz-Kati-éri belvízvédelmi szakaszokon.

Az igazgatóság 7 db szivattyútelepet üzemeltetett tegnap. A szivattyútelepek 597 ezer köbméter belvizet emeltek át a befogadókba.

A belvizet a területünkön 10 db belvíztározóban tároljuk, összesen mintegy 29 millió köbméter belvizet tartunk vissza.

A Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság mellett a társulatok és az önkormányzatok is folyamatosan védekeznek.

  • Másodfokú készültség van érvényben a Berettyó Vízgazdálkodási Társulat területén.
  • Elsőfokú készültséget tart a Hamvas-Sárréti Vízgazdálkodási Társulat.

 

A védekezésben összesen 17 fő vett részt.

 

 

Debrecen, 2011. április 11.

 

Bara Sándor

Fogalomtár
A vízügyi ágazat számtalan szakkifejezést használ. Ezekhez a szélesebb nyilvánosságnak szánt közleményeink és az igazgatósági honlap esetében is ragaszkodnunk kell. Az itt látható fogalomtárat annak érdekében állítottuk össze, hogy a szakmán kívüli érdeklődők számára is érthetővé tegyük a szakkifejezéseket.