Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság
Gyengénlátóknak

Tájékoztató

2011.04.16

A Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság területén tegnap csapadék 0 és 6,4 mm között volt. A 12 belvízvédelmi szakaszból 5 szakaszon védekezünk. Jelenleg 18 700 ha áll víz alatt, ebből vetés 3 350 ha, szántó 5 150 ha, rét-legelő 6 600, egyéb 3 600 ha.


  • Másodfok van érvényben: a Hamvas-Sárréti belvízvédelmi szakaszon.
  • Első fok van érvényben: a Tiszai-alsó, a Tiszai-felső, a Tiszai-középső és az Alsó-nyírvíz-Kati-éri belvízvédelmi szakaszokon.

Az igazgatóság 6 db szivattyútelepet üzemeltetett tegnap. A szivattyútelepek 451 ezer köbméter belvizet emeltek át a befogadókba.

A nagymennyiségű belvizet a területünkön 10 db belvíztározóban tároljuk, a tározókban 28,7 millió köbméter belvizet tartunk vissza.

A Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság mellett a társulatok és az önkormányzatok is folyamatosan védekeznek.

  • Másodfokú a készültség van érvényben a Berettyó Vízgazdálkodási Társulat területén.
  • Elsőfokú készültséget tart a Hamvas-Sárréti Vízgazdálkodási Társulat.

A védekezésben összesen 30 fő vett részt.

 

Debrecen, 2011. április 16.

 

Bara Sándor

Fogalomtár
A vízügyi ágazat számtalan szakkifejezést használ. Ezekhez a szélesebb nyilvánosságnak szánt közleményeink és az igazgatósági honlap esetében is ragaszkodnunk kell. Az itt látható fogalomtárat annak érdekében állítottuk össze, hogy a szakmán kívüli érdeklődők számára is érthetővé tegyük a szakkifejezéseket.