Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság
Gyengénlátóknak

Megszűnt a társulati védekezés

2011.04.22

A Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság területén harmadik napja nem volt újabb csapadék. Tegnap előtt 950, tegnap pedig újabb 550 hektárral csökkent az elöntött terület. Jelenleg 16 050 ha áll víz alatt, ebből vetés 2 850 ha, szántó 4 350 ha, rét-legelő 5 700 ha. A 12 belvízvédelmi szakaszból továbbra is 5 szakaszon védekezünk.


  • Másodfok van érvényben: a Hamvas-Sárréti belvízvédelmi szakaszon.
  • Első fok van érvényben: a Tiszai-alsó, a Tiszai-felső, a Tiszai-közpső, és az Alsó-nyírvíz-Kati-éri belvízvédelmi szakaszokon.

Az igazgatóság 9 db szivattyútelepet üzemeltetett tegnap. A szivattyútelepek 495 ezer köbméter belvizet emeltek át a befogadókba.

A belvizet a területünkön 11 db belvíztározóban tároljuk, összesen 27 millió köbméter belvizet tartunk vissza.

A Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság mellett 4 önkormányzat még védekezik, a Társulatok azonban megszüntették a védekezést.

 

A védekezésben összesen 31 fő vett részt.

 

Debrecen, 2011. április 22.

 

Bara Sándor

Fogalomtár
A vízügyi ágazat számtalan szakkifejezést használ. Ezekhez a szélesebb nyilvánosságnak szánt közleményeink és az igazgatósági honlap esetében is ragaszkodnunk kell. Az itt látható fogalomtárat annak érdekében állítottuk össze, hogy a szakmán kívüli érdeklődők számára is érthetővé tegyük a szakkifejezéseket.