Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság
Gyengénlátóknak

Jó ütemben halad a közfoglalkoztatás…

2011.06.01

Átlagosan kétszázötven álláskereső vesz részt a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság idei, tizenegy és fél hónapra tervezett közfoglalkoztatási programjában.


A vízügyi ágazat részére kiírt közfoglalkoztatási programban mind a 12 vízügyi igazgatóság részt vesz. A Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság 347,5 millió forintból valósítja meg programját, melyből közel 316 millió forint az állami támogatás, 31,6 millió forint az önerő.

A közfoglalkoztatási program igazgatóságunkon január végén indult 135 fővel, a tervezett munkákhoz igazodva történik meg folyamatosan a létszámfelvétel.

2011. június 1-i létszámadatok:

-       felvételre került:                  317 fő

-       kilépett:                              37 fő

-       összes foglalkoztatott:          280 fő

A foglalkoztatottak elsősorban cserjeírtást végeznek működési területünkön, a Tisza balpartján, a Keleti-Főcsatornán és más, a Berettyó folyó, és egyéb a kezelésünkben lévő vízfolyásokon. A HNP és a Natura 2000 természet-megőrzési területet érintő gaztalanítási és cserjézési tevékenységet a költési időszakban nem végeztethetünk.

A közfoglalkoztatási programhoz társuló képzés keretében: 25 fő vízkárelhárító, 5 fő motorfűrészkezelő képesítést szerezhet, mely ismeretek segíthetik őket abban, hogy a program végeztével könnyebben találjanak munkát.

A Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság 1997 óta vesz részt a közmunka programokban, a foglalkoztatottak létszáma meghaladja a 2 500 főt.

Fogalomtár
A vízügyi ágazat számtalan szakkifejezést használ. Ezekhez a szélesebb nyilvánosságnak szánt közleményeink és az igazgatósági honlap esetében is ragaszkodnunk kell. Az itt látható fogalomtárat annak érdekében állítottuk össze, hogy a szakmán kívüli érdeklődők számára is érthetővé tegyük a szakkifejezéseket.