Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság
Gyengénlátóknak

Természetvédelmi beruházás

2011.08.02

Együttműködési megállapodást kötött a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság és a Bihar Természetvédelmi és Kulturális Értékőrző Közalapítvány.


 tikovizig_logo.pngUSZT_logo_RGB_225x70.jpg

Természetvédelmi beruházás

A TIKÖVIZIG 2011. augusztus 11-én kezdi meg a „Természet és élőhely védelmi kezelés a Bihari sík Natura 2000 területén” elnevezésű projektjének megvalósítását.

Ez a projekt a K-XI-es, közismert nevén a bakonszegi tározón, mint különleges madárvédelmi területen, 129 hektáron, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A 2013 tavaszáig tartó, közel 200 millió forintos munkálatok során megteremtik - többek között - az élőhelyek kedvező állapotát, úgynevezett ökofolyosót nyitnak, hogy biztosítsák a vízigényt a tározó növény- és állatvilága számára, és egyúttal szabad legyen a vándorlás és az összeköttetés a Berettyó, valamint a Keleti - Főcsatornán keresztül a Tisza felé.
Az együttműködős során a felek konzultációkat folytatnak, illetőleg a projektgazda - többek között - tájékoztatást ad a beruházás menetéről, a civil szervezet a kivitelezési munkákat is figyelemmel kíséri és véleményezi azokat. A megállapodást a TIKÖVIZIG képviseletében Bara Sándor igazgató, a Közalapítvány részéről Ványi Róbert titkár írta alá.

TIKÖVIZIG

Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi IgazgatóságInfoblokk2_altalanos_tobbes_modositott2.jpg
4025 Debrecen, Hatvan utca 8-10.
06 /52/ 410-677
www.tikovizig.hu

Fogalomtár
A vízügyi ágazat számtalan szakkifejezést használ. Ezekhez a szélesebb nyilvánosságnak szánt közleményeink és az igazgatósági honlap esetében is ragaszkodnunk kell. Az itt látható fogalomtárat annak érdekében állítottuk össze, hogy a szakmán kívüli érdeklődők számára is érthetővé tegyük a szakkifejezéseket.