Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság
Gyengénlátóknak

Kétszeres elismerés

2013.01.15

A Magyar Hidrológiai Társaság 2012. évre meghirdetett pályázatán Lászlóffy Woldemár díjat és Mosonyi Emil különdíjat is kapott Tóth Károly, a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság Hajdúszoboszlói Szakaszmérnökségén dolgozó területi felügyelő. Diplomamunkájának címe: Belvíz – veszélyeztetett területek feltárása és szükségtározásba történő bevonásának vizsgálata a Hortobágy-Berettyó felső szakasza mentén.


Lászlóffy Woldemár díjjal, olyan fiatal szakembereket tüntetnek ki, akik a vízzel és a vízi környezet védelmével kapcsolatos diplomamunkájukat, szakdolgozatukat magas színvonalon, tudományosan kellően megalapozva és a társadalom számára, hasznosításra alkalmas módon készítik el. Egy-egy kategóriában évente egy első, két második és három harmadik díj adományozható. Munkatársunk az első díjat érdemelte ki.

Mosonyi Emil különdíjat azoknak az építőmérnököknek adományoznak, akik a Lászlóffy pályázat alapképzés (BSc), mesterképzés (MSc) és szakirányú továbbképzés kategóriáiban diplomamunkájukkal a leginkább visszatükrözték Mosonyi Emil vízépítő mérnöki munkásságának szellemiségét; diplomamunkájukat a folyószabályozás, ármentesítés-árvízvédelem, vízhasznosítás, vízrendezés, vízerőhasznosítás témakörök valamelyikéből, általában a területi vízgazdálkodás szakterületéről készítették el. Kategóriánként mindösszesen egy Mosonyi Emil különdíjat osztanak ki.

Tóth Károly.jpgTóth Károly 1982. január 15-én született Karcagon. Tanulmányait 2000-2005 között a Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrumában végezte, ahol okleveles környezetgazdálkodási agrármérnök képesítést szerzett. Majd 2005-2007-ig a Debreceni Egyetem Agrár és Műszaki Tudományok Centrumában tanult Geodéziai- és Térinformatikai Szakmérnöknek. A Tiszántúli Vízügyi Igazgatóságon 2005 októbere óta dolgozik, először  mint vízhasznosítási ügyintéző, majd 2006 októberétől vízrendezési ügyintézőként folytatta munkáját.

A Hajdúszoboszlói Szakaszmérnökségen 2011 márciusától dolgozik. Jelenleg területi felügyelőként végzi munkáját.

Az Igazgatóság támogatásával tanulmányait a Bajai Eötvös József Főiskolán folytatta, melyet 2012 júniusában fejezett be. A nyolc féléves képzés alatt, területi vízgazdálkodási szakirányon, Építőmérnöki képesítést szerzett.

A Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság a kiváló teljesítményt értékelve Igazgatói dicséretben részesítette Tóth Károly területi felügyelőt. Hangsúlyozva munkatársunk diplomamunkájának gyakorlati jelentőségét, amely segítséget nyújt a védekezésben résztvevők számára, illetve alapját képezi a jövő fejlesztéseinek

Ezúton is gratulálunk az elért eredményekhez és kívánunk a jövőben is minél több szakmai elismerést!

 

Kircsiné Horog Enikő

Fogalomtár
A vízügyi ágazat számtalan szakkifejezést használ. Ezekhez a szélesebb nyilvánosságnak szánt közleményeink és az igazgatósági honlap esetében is ragaszkodnunk kell. Az itt látható fogalomtárat annak érdekében állítottuk össze, hogy a szakmán kívüli érdeklődők számára is érthetővé tegyük a szakkifejezéseket.