Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság
Gyengénlátóknak

HURO Közösen az árvízvédelmi biztonságért…

2013.02.15

A Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság 600.000,00 EUR támogatást nyert, a román, nagyváradi székhelyű vízügyi igazgatósággal közösen benyújtott „Árvízvédelmi biztonság növelésének közös elősegítése a Sebes-Körös jobb parti határszelvénye térségben.” című pályázatával. A Támogatási Szerződés aláírása után jelenleg folyamatban van a Társfinanszírozási Szerződés aláírása.


A támogatást a Magyarország –Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 tette lehetővé. A TIVIZIG és a nagyváradi ADMINISTRAŢIA BAZINALĂ DE APĂ CRIŞURI évek óta jó kapcsolatot ápol, így közösen nyújtotta be pályázatát.

A program keretében a magyar oldalon több mint 240.000,00 EUR összegű beruházás fog megvalósulni. Körösszakálnál a már meglévő, de rossz állapotban lévő két gátőrház rekonstrukciója és egy-egy kazánházzal és gazdasági épülettel történő bővítése valósul meg. Ezen felül felújítják a két gátőrházhoz tartozó szertárat, segédőri pihenőt alakítanak ki, valamint lebontják mindkét, gazdaságosan már nem felújítható melléképületet és újakat építenek helyettük. A határszelvényben lévő automata vízmérce is megújul és informatikai fejlesztés is történik a projekt keretében.

Fogalomtár
A vízügyi ágazat számtalan szakkifejezést használ. Ezekhez a szélesebb nyilvánosságnak szánt közleményeink és az igazgatósági honlap esetében is ragaszkodnunk kell. Az itt látható fogalomtárat annak érdekében állítottuk össze, hogy a szakmán kívüli érdeklődők számára is érthetővé tegyük a szakkifejezéseket.