Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság
Gyengénlátóknak

Elismerés a vízügyi dolgozóknak

2013.08.07

Árvízi emlékéremmel ismerte el az Országos Vízügyi Főigazgatóság azoknak a vízügyi dolgozóknak a munkáját, akik részt vettek – akár a helyszínen, akár a védekezés támogatásával a központban – a júniusi, rendkívüli dunai árvíz elleni védekezési munkákban. 


A Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (TIVIZIG) munkatársai közül 119-en érdemelték ki helytállásukkal ezt az elismerést. Az árvízi emlékérmeket Bara Sándor, a TIVIZIG igazgatója nyújtotta át a dolgozóknak az igazgatóság debreceni központjában rendezett ünnepség keretében. A rendezvényen Tóth Attila, a Hajdú-Bihar megyei Önkormányzat alelnöke köszöntötte a vízügyi dolgozókat, egyúttal a TIVIZIG öt munkatársának átnyújtotta a megyei önkormányzat külön elismerését. 

Györgyfi Gyula az árvízi emlékérem mellett a megyei önkormányzat elismerését is átvehetteA TIVIZIG munkatársai a júniusi dunai árvízi védekezés során Győrújfalunál, Nagymarosnál, a gönyűi és győri védelmi szakaszon, Szőny-Komárom térségében, a paks-bölcskei védelmi szakaszon és Koroncó térségében teljesítettek szolgálatot. Az emberi erőforrás és szakmai segítségnyújtás mellett a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság raktárkészletéből dologi segítséget is nyújtott a társ vízügyi igazgatóságoknak. 

A Vízügyi Szolgálat életében természetes folyamat, hogy árvízhelyzet esetén a területileg illetékes vízügyi igazgatóságok számára segítséget nyújt az összes vízügyi igazgatóság. Nem történt ez másként ezúttal sem, mint ahogyan a tiszai árhullámok esetén igazgatóságunk is több alkalommal segítséget kapott a dunántúli kollégáktól – emelte ki beszédében Bara Sándor igazgató. 

Fogalomtár
A vízügyi ágazat számtalan szakkifejezést használ. Ezekhez a szélesebb nyilvánosságnak szánt közleményeink és az igazgatósági honlap esetében is ragaszkodnunk kell. Az itt látható fogalomtárat annak érdekében állítottuk össze, hogy a szakmán kívüli érdeklődők számára is érthetővé tegyük a szakkifejezéseket.