Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság
Gyengénlátóknak

Közösen gyűjtöttük a szemetet

2013.09.17

A Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság és a Nemzeti Környezetügyi Intézet Tiszántúli Kirendeltségének dolgozói együtt gyűjtötték a szemetet a TeSzedd Önkéntesen a tiszta Magyarországért akciónap keretében szeptember 14-én, szombaton. A TIVIZIG három szakaszmérnökségének dolgozói a saját üzemterületükön ugyancsak csatlakoztak a tisztasági akcióhoz.


A Debrecen közelében található Fancsikai tavak környékén a TIVIZIG és TINeKI munkatársaihoz csatlakoztak vadászok, erdészek, magánszemélyek, valamint a Hajdú-Bihar megyei Büntetés-végrehajtási Intézetből három fogvatartott és három börtönőr. Így összességében csaknem 60 önkéntes gyűjtötte a szemetet a vízparton és az erdőben szombat délelőtt. Sajnos az erdős részeken bőven akadt hulladék, amelyet láthatóan nem kirándulók dobáltak el, hanem háztartásoktól hoztak ki. A tóparton ugyanakkor a korábbi években tapasztaltnál kevesebb szemetet találtak önkénteseink, ami talán már a korábbi évek szemétszedési akcióinak tudható be.

A több, mint 3 órás keresgélés és séta után mintegy 60 zsáknyi szemét gyűlt össze a kihelyezett konténerbe, amit még délután elszállítottak az AKSD munkatársai.

A hajdúszoboszlói-, a berettyóújfalui- és a polgári szakaszmérnökség munkatársai saját területükön ugyancsak csatlakoztak a TeSzedd Önkéntesen a tiszta Magyarországért mozgalomhoz. A polgári kollégák az Alsó-réti szivattyútelep környékét tisztították meg, a hajdúszoboszlói vízügyi dolgozók a Keleti-főcsatorna partján gyűjtötték a szemetet, míg a berettyóújfalui vizigesek a Berettyó partján szorgoskodtak.

Szegi Attila

 

A szoboszlóiak a Keleti-főcsatorna partján gyűjtötték a szemetet.JPG

 

A polgári vízügyesek az Alsó-réti szivattyútelepet tisztították meg.jpg

 

debreceni_vizugyesek_az_erdoben_thumb.jpg

Fogalomtár
A vízügyi ágazat számtalan szakkifejezést használ. Ezekhez a szélesebb nyilvánosságnak szánt közleményeink és az igazgatósági honlap esetében is ragaszkodnunk kell. Az itt látható fogalomtárat annak érdekében állítottuk össze, hogy a szakmán kívüli érdeklődők számára is érthetővé tegyük a szakkifejezéseket.