Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság
Gyengénlátóknak

Elismerések az őszi szemle zárása alkalmából

2013.11.13

 

Megtörtént a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóságnál az ár- és belvízvédelmi szakaszok felülvizsgálata. Az őszi szemle kiértékelése alkalmából rendezett ünnepségen elhangzott: a rendelkezésre álló forrásoknak megfelelően az igazgatóság felkészült az esetleges ár- és belvizekre. Az ünnepség keretében Bara Sándor igazgató átadta a Tiszántúl Vízgazdálkodásáért elismerő okleveleket, az igazgatói dicséreteket, valamint köszöntötte azokat a munkatársakat, akik ebben az évben ünneplik 60., vagy 50. születésnapjukat.


Szemle2013

Speciális körülmények között végezték az árvízvédelmi felkészülést idén a TIVIZIG munkatársai, hiszen két jelentős árvízvédelmi fejlesztés is zajlik jelenleg az igazgatóság működési területén az Európai Unió támogatásával. A Berettyó folyó, valamint a Tisza mentén több helyen is munkaterületnek számítanak a töltésszakaszok, a védekezési feladatokat ezek azonban nem hátráltatják sehol sem – hangsúlyozta Sándor Attila, a Folyamszabályozási és Vízminőségi-kárelhárítási Osztály vezetője. A belvízvédelmi felkészülést pedig jelentősen segítette, hogy a Regionális Operatív Program támogatásával 350 kilométernyi belvízcsatorna kotrása történt meg az elmúlt években – emelte ki beszámolójában Orbán Ernő, a Vízrendezési és Társulati Osztály vezetője. Bara Sándor igazgató megköszönte minden kolléga munkáját, aki részt vett az őszi szemlére való felkészülésben. Egyúttal átadta az igazgatóság éves elismeréseit is.

Szemle2013 

A Tiszántúl Vízgazdálkodásáért elismerő oklevelet Kovács Sándorné, Szabóné Újhelyi Mária, Dr. Tóth Szabolcs és Györgyfi Gyula vehette át. Kovács Eszter, Pósáné Hazadi Márta, Ráczné Medve Ibolya, Bodnár Péter, Dede Gábor, Ferenczi Lajos id., Hack Zoltán, Kerekes Imre, Lipóth Károly, Péter Kálmán és Zsóri István pedig igazgatói dicséretet kapott.

Az ünnepség keretében köszöntötték az igazgatóság dolgozói közül azokat, akik ebben az évben ünneplik, ünnepelték a 60., vagy az 50. születésnapjukat.

Szegi Attila

Fogalomtár
A vízügyi ágazat számtalan szakkifejezést használ. Ezekhez a szélesebb nyilvánosságnak szánt közleményeink és az igazgatósági honlap esetében is ragaszkodnunk kell. Az itt látható fogalomtárat annak érdekében állítottuk össze, hogy a szakmán kívüli érdeklődők számára is érthetővé tegyük a szakkifejezéseket.