Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság
Gyengénlátóknak

Hatvan éves a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság

2013.12.12

A határon átnyúló árvízvédelmi együttműködés fontosságáról beszélt Bodó Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság 60 éves fennállása alkalmából rendezett emlékülésen szerdán Debrecenben. Az ünnepi ülésen elismeréssel szólt a magyar-román határmenti vízügyi együttműködésről, amelyet a HURO-pályázatok keretében jelentős európai uniós forrásokkal is támogatnak.


60 éves a TIVIZIG

Az EU következő költségvetési időszakában is komoly források vehetők majd igénybe ilyen célokra - tette hozzá Bodó Sándor megjegyezve, hogy a kormányzat is jelentős forrásokat különít el a védekezésre. Bodó Sándor kiemelte a szabályozás fontosságát, mint mondta, nem mindegy, milyen ágazati keretben működik a vízügyi szolgálat. A hajdú-bihari közgyűlés elnöke elismeréssel szólt az önkéntesek munkájáról, de kiemelkedően fontosnak nevezte a szakmailag szervezett, átlátható hierarchiában működő ágazati munkát is.

Lipcsey Zoltán, a TIVIZIG gazdasági igazgató-helyettese hangsúlyozta: a 7 ezer négyzetkilométeres működési területű igazgatóság elsőrendű árvízvédelmi szakaszainak teljes hossza megközelíti a 348 kilométert, a belvízcsatornák hossza 1300 kilométer. Mintegy 10 milliárd forint értékű beruházás van folyamatban az igazgatóság területén - tette hozzá. Elmondta azt is, hogy a TIVIZIG a térség legnagyobb közfoglalkoztatója: nyáron több, mint 1100 közfoglalkoztatott dolgozott az igazgatóság területén.

MTI

Fogalomtár
A vízügyi ágazat számtalan szakkifejezést használ. Ezekhez a szélesebb nyilvánosságnak szánt közleményeink és az igazgatósági honlap esetében is ragaszkodnunk kell. Az itt látható fogalomtárat annak érdekében állítottuk össze, hogy a szakmán kívüli érdeklődők számára is érthetővé tegyük a szakkifejezéseket.