Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság
Gyengénlátóknak

Kiállítás gyermekrajzokból a TIVIZIG központjában

2014.12.08

A Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság a Berettyó folyón zajló árvízvédelmi beruházása keretében, a társadalmi felelősség vállalást erősítő programként rajzpályázatot hirdetett „Az én Berettyóm” címmel a projekt által érintett településeken: Berettyóújfaluban, Zsákán, Furtán, Csökmőn és Szeghalomban. Az összesen 6 iskolában idén ősszel lezajlott rajzpályázat keretében több, mint 400 alkotást készítettek a diákok, a legjobbakból nyílt most kiállítás a TIVIZIG debreceni központjában.


díjátadás

 

A legtöbb oktatási intézményben külön-külön hirdették meg a pályázatot az alsó- és felső tagozatos diákok számára, így minden intézményben 3-3 díjat adtunk át a legszebb képek készítőinek, emellett több különdíjat is kiosztottunk. A gyerekek ajándékcsomagokat kaptak: elsősorban írószereket, kisebb ajándékokat. A rajzpályázat mindenképpen sikeresnek mondható, hiszen összesen több, mint 400 alkotást készítettek a diákok! A díjátadókat december 1-ével bezárólag mindenütt megtartottuk, a pályázaton résztvevő gyerekeket egy kis uzsonna keretében vendégelte meg igazgatóságunk. A felkészítő tanárok segítségét pedig egy-egy vízügyi témájú könyvvel köszönte meg a TIVIZIG.

 

díjátadás

 

A legszebb rajzokat minden oktatási intézményben kiállították, december 4-én pedig a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság központi épületében (Debrecen, Hatvan u. 8-10.) nyílt kiállítás „Az én Berettyóm” rajpályázat díjazott alkotásaiból.

 

kiállítás

 

A rajzpályázaton résztvevő intézmények:

Bocskai István Általános Iskola és AMI – Csökmő

Bessenyei György Általános Iskola – Furta

Kölcsey Ferenc Általános Iskola – Zsáka

II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola – Berettyóújfalu

Tildy Zoltán Általános Iskola és AMI – Szeghalom

József Attila Általános Iskola – Berettyóújfalu

Fogalomtár
A vízügyi ágazat számtalan szakkifejezést használ. Ezekhez a szélesebb nyilvánosságnak szánt közleményeink és az igazgatósági honlap esetében is ragaszkodnunk kell. Az itt látható fogalomtárat annak érdekében állítottuk össze, hogy a szakmán kívüli érdeklődők számára is érthetővé tegyük a szakkifejezéseket.