Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság
Gyengénlátóknak

Duális építőmérnök képzés a bajai főiskolán

2015.01.16

Az országosan is újszerű képzésben a hallgatók elméleti tudást szereznek a felsőoktatási intézményben, és közben mérnöki készségeket is fejleszthetnek a szakmai gyakorlat során. A képzési rendszerből olyan mérnök kerül ki, aki azonnal – több hónapos, vagy akár többéves továbbképzés és további anyagi ráfordítások nélkül is – képes a jövő talán legnagyobb kihívásait jelentő vízgazdálkodási feladatokat megoldani. A Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság gyakorlati képzőhelyként csatlakozik a programhoz. Az érdeklődő fiatalok jelentkezését február 15-ig várjuk a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság titkárságán.


Miért válaszd a duális jellegű képzési formát?

A legjobb gyakorló szakemberektől tanulhatod meg a szakmai ismereteket.

Pénzügyi önállóság, azonnali munkalehetőség: a főiskolai tanulmányok megkezdését követően rendszeres díjazást kapsz, így csökkenthető a szülők anyagi terhelése.

A képzés 8 féléves. Félévente 12+1 hét elméleti oktatást követően a képzést a munkahelyen folytatod (összesen félévente 11 héten át).

Kiváló lehetőségek a munkaerőpiacon! A nemzetközi tapasztalatok szerint a duális képzésben végzettek 85%-a szinte azonnal munkába állt.

Magas színvonalú, „eredményorientált” képzés, nemzetközi tapasztalatokkal a háttérben, építőmérnöki szakon az országban először!

Az új képzési forma az építőmérnöki alapszakon indul 2015. szeptemberétől, további részletek a képzésről a főiskola honlapján találhatóak.

 

http://www.ejf.hu/felvetelizoknek/dualis-kepzes

Fogalomtár
A vízügyi ágazat számtalan szakkifejezést használ. Ezekhez a szélesebb nyilvánosságnak szánt közleményeink és az igazgatósági honlap esetében is ragaszkodnunk kell. Az itt látható fogalomtárat annak érdekében állítottuk össze, hogy a szakmán kívüli érdeklődők számára is érthetővé tegyük a szakkifejezéseket.