Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság
Gyengénlátóknak

Nyúlgát építésében is versenyeztek a diákok

2015.04.23

Április 21-én rendezte meg a megyei katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt a Hajdú-Bihar megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Hajdúszoboszlón. A hagyományoknak megfelelően az egyik feladat nyúlgát építése volt, amelyet a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság munkatársai bíráltak el.


A nyúlgát egy ideiglenes árvízvédelmi töltés, amelyet homokzsákokból építenek meg maximum 60-70 centiméteres magasságig a meglévő árvízvédelmi töltés magasítása érdekében. A diákoknak 10 percük volt egy 15 homokzsákból álló nyúlgát megépítésére, kollégáink az ideiglenes töltés állaga és formája mellett a megépítés módját és a munka szervezettségét is figyelembe vették a pontozás során. A Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság különdíját a feladat teljesítéséért az általános iskolások között a nyíracsádi Lendület Egyesület, míg a középiskolások között a derecskei  I. Rákóczi György Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium csapatának tagjai vehették át Törjék Károlytól, a TIVIZIG műszaki igazgatóhelyettesétől.

További információk a versenyről:

 

http://hajdu.katasztrofavedelem.hu/hirek/1531-gyerekzsivajtol-volt-hangos-a-hajduszoboszloi-bazis

Fogalomtár
A vízügyi ágazat számtalan szakkifejezést használ. Ezekhez a szélesebb nyilvánosságnak szánt közleményeink és az igazgatósági honlap esetében is ragaszkodnunk kell. Az itt látható fogalomtárat annak érdekében állítottuk össze, hogy a szakmán kívüli érdeklődők számára is érthetővé tegyük a szakkifejezéseket.