Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság
Gyengénlátóknak

Iskolásoknak mutattuk be a fejlesztéseket

2015.05.19

A Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság munkatársai a Berettyó folyón zajló árvízvédelmi beruházás keretében, a társadalmi felelősség vállalást erősítő programként látogattak el két berettyóújfalui általános iskolába. A szakemberek az igazgatóság munkáját mutatták be a diákoknak és szüleiknek, valamint beszéltek a 3 és fél milliárd forintos beruházás keretében megvalósuló fejlesztésekről.


Az igazgatóság elsősorban ár- és belvizek, vagy valamilyen vízminőségi kárelhárítás kapcsán kerül a hírek középpontjába, ugyanakkor a csendes hétköznapokon minden munkatársunk azon dolgozik, hogy ezeknek a helyzeteknek a kialakulási lehetőségét minimálisra csökkentse. Az Európai Unió és Magyarország Kormánya támogatásával megvalósuló „Berettyó védtöltések fejlesztése a Kis-sárréti és a Berettyóújfalui ártéri öblözetekben”  című projekt célja is az, hogy növelje az árvízi biztonságot a térségben. A töltéserősítési munkák, a műtárgyfelújítások és a gátőrházak renoválása mind-mind a térségben élő mintegy 70 ezer ember élet- és vagyonbiztonságát javítja.

A berettyóújfalui II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, valamint a Hunyadi Mátyás tagiskolájának diákjai is érdeklődve, időnként kérdésekkel megszakítva hallgatták az előadásokat.

 

Az eseményhez kapcsolódó galéria megtekinthető >>>

Fogalomtár
A vízügyi ágazat számtalan szakkifejezést használ. Ezekhez a szélesebb nyilvánosságnak szánt közleményeink és az igazgatósági honlap esetében is ragaszkodnunk kell. Az itt látható fogalomtárat annak érdekében állítottuk össze, hogy a szakmán kívüli érdeklődők számára is érthetővé tegyük a szakkifejezéseket.