Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság
Gyengénlátóknak

Vízgyűjtő-gazdálkodási Terv felülvizsgálata és a Kvassay Jenő Terv elkészítése tájékoztatás és társadalmi konzultáció

2015.06.11

A vízgazdálkodási politika nemzeti jövőképünk meghatározó alkotóeleme. A globális éghajlatváltozás hatásai sürgetővé tették, hogy kialakítsuk a hazai feltételekhez illeszkedő, a szélsőséges időjárás kihívásaira hatékony választ adó középtávú vízpolitikai stratégiai dokumentumait.

 

Szóljon hozzá a Vízgyűjtő-gazdálkodás tervezéshez!A 2014-2020-as EU programozási időszak tervezéséhez és végrehajtásához szükséges az EU2020 Stratégia célkitűzéseit valamint a hazai gazdaságfejlesztést segítő Kvassay Jenő Terv (KJT) elkészítése. A KJT készítése szorosan kapcsolódik az Európai Unió 2000/60/EK Víz Keretirányelv (VKI) előírása szerinti Vízgyűjtő-gazdálkodási Terv felülvizsgálatához (VGT2), amelyet Magyarországnak 2015. december 22-ig el kell készíteni. A tervek tartalmát minél szélesebb körben szeretnénk megismertetni és így megadni a lehetőséget a vélemények kialakítására, illetve az észrevételek figyelembevételére. Ezt a célt szolgálja a www.vizeink.hu honlap, mely folyamatosan bővülő tartalommal információkat, adatokat szolgáltat a tervezés különböző szakaszaiban elkészült anyagokról, a személyes konzultációs lehetőséget biztosító fórumok, előadások helyszíneiről, időpontjáról. Kérjük, látogassanak el a honlapra.

 

A vízgyűjtő-gazdálkodási Terv (VGT2) vitaanyaga elkészült és a www.vizugy.hu oldalon,  ill. az alábbi linkre kattintva  megtekinthető! >>>

Kérjük küldje meg véleményét 2015. július 31-ig a vgt2(kukac)vizeink.hu e-mail címre küldött levélben!

Fogalomtár
A vízügyi ágazat számtalan szakkifejezést használ. Ezekhez a szélesebb nyilvánosságnak szánt közleményeink és az igazgatósági honlap esetében is ragaszkodnunk kell. Az itt látható fogalomtárat annak érdekében állítottuk össze, hogy a szakmán kívüli érdeklődők számára is érthetővé tegyük a szakkifejezéseket.