Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság
Gyengénlátóknak

Vízgazdálkodási innovációs verseny középiskolás diákoknak

2015.09.08

A bajai Eötvös József Főiskola versenyt hirdet felső tagozatos általános és középiskolás diákok részére. A versenyen pályaművel lehet részt venni.


Pályázni lehet minden olyan javaslattal, ötlettel, alkotással, makettel, kutatási eredménnyel, méréssel, adatsor elemzéssel, amelyek a vízzel, vízgazdálkodással, vízhasználatokkal kapcsolatos témakörbe tartoznak (területi és települési vízgazdálkodás, vízi környezet és annak védelme, informatikai, gépészeti, energetikai témakörök).

 

A verseny azoknak az általános- és középiskolás diákoknak került meghirdetésre, akik magyarországi, vagy határon túli alapfokú, vagy középiskolában tanulnak, és 1996. január 1. és 2002. december 31. között születtek. A pályázaton a diákok részt vehetnek egyénileg vagy kis csoportos (legfeljebb négyfős) csapatban.

A pályázat célja:

A diákok alkotói kedvének, innovációs aktivitásának fejlesztése, élénkítése a vízhez kapcsolódó témában.

Nevezni lehet az vizinnovacio2015@ejf.hu e-mail címen. Kérjük, az e-mail tárgyának a "víz innovációs pályamű"-t jelöljék meg.

Nevezési határidő:

2015. szeptember 12. (A pályázati adatlap és nyilatkozat beküldési határideje.)

Pályamunka leadási határidő:

2015. október 16.

Letölthető dokumentumok >>> Hirdetmény, nyilatkozat, adatlap.

Fogalomtár
A vízügyi ágazat számtalan szakkifejezést használ. Ezekhez a szélesebb nyilvánosságnak szánt közleményeink és az igazgatósági honlap esetében is ragaszkodnunk kell. Az itt látható fogalomtárat annak érdekében állítottuk össze, hogy a szakmán kívüli érdeklődők számára is érthetővé tegyük a szakkifejezéseket.