Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság
Gyengénlátóknak

379/2015. Korm. rendelet szerinti jegyzői adatszolgáltatás

2017.03.10

A Magyarország települési szennyvízelvezetési és -tisztítási helyzetét nyilvántartó Településsoros Jegyzékről és Tájékoztató Jegyzékről, valamint a szennyvízelvezetési agglomerációk lehatárolásáról szóló 379/2015. (XII. 8.) Korm. rendelet (továbbiakban: Rendelet) Magyarország valamennyi településére vonatkozóan előírja a 2. melléklet szerinti jegyzői adatszolgáltatás teljesítését.


Az adatszolgáltatáshoz szükséges adatlap, valamint a kitöltési útmutató itt letölthető.

 

Kérjük a kitöltött adatlapokat lehetőleg elektronikusan szerkeszthető excel formátumban és pdf-ben (ez nem kötelező) a Rendelet előírásainak megfelelően szíveskedjenek megküldeni az igazgatóságunk címére:  titkarsag@tivizig.hu


Kérjük még a kitöltéssel kapcsolatosan az alábbiak figyelembe vételét:

 

- Rendelet 6. § (2) Több települést kiszolgáló térségi rendszer esetén a fővárosi, illetve a települési önkormányzatok jegyzői a 2. melléklet szerinti adatokat az agglomerációs központ települési önkormányzatának jegyzője részére a tárgyévet követő év március 31. napjáig küldik meg.

 

(A 25/2002. (II. 27.) Korm. rendelet 1. számú melléklete tartalmazza szennyvíz-agglomerációs csoportok szerint meghatározott feladatokat településekkel együtt.)

 

- Rendelet 6. § (3) Az agglomerációs központ jegyzője, és az egyetlen települést kiszolgáló rendszer (szigetüzem), az egyedi szennyvízkezelő berendezés, valamint az egyedi zárt szennyvíztároló esetén a települési önkormányzatok jegyzője a 2. melléklet szerinti adatokat a területileg illetékes vízügyi igazgatóságnak a tárgyévet követő év április 30-ig küldi meg.

 

 

A 25/2002. (II. 27.) Korm. rendelet tartalmazza a jelenleg érvényben lévő települési besorolásokat szennyvíz-agglomerációs csoportok szerint.

Az alábbi felsorolt települések kötelezettek a TIVIZIG részére az adatszolgáltatást benyújtani:

 

 Adaszolgáltatás tekintetébenTIVIZIG-hez tartozó települések listája

 

Kérdés esetén kérjük, forduljanak Katona Zsuzsanna kolléganőnkhöz  52/410-677, 19-148 melléken.

Fogalomtár
A vízügyi ágazat számtalan szakkifejezést használ. Ezekhez a szélesebb nyilvánosságnak szánt közleményeink és az igazgatósági honlap esetében is ragaszkodnunk kell. Az itt látható fogalomtárat annak érdekében állítottuk össze, hogy a szakmán kívüli érdeklődők számára is érthetővé tegyük a szakkifejezéseket.