Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság
Gyengénlátóknak

Véleményezhető a Vízkészlet-gazdálkodási Térségi Terv

2017.04.13

A Kormány a 1772/2016. (XII. 15.) Korm. határozatban az öntözésfejlesztési beruházások elősegítéséhez szükséges Vízkészlet-gazdálkodási Térségi Terv (VKGTT) elkészítését írta elő a belügyminiszter részére.


A VKGTT az öntözési fejlesztésekkel leginkább érintett Alföld területére a felszíni és felszín alatti vízkészletekre készül a vízügyi és vízvédelmi hatóság, illetve vízügyi igazgatóság területi illetékességének megfelelően.

A tervet az Országos Vízügyi Főigazgatóság koordinálásával a Vízügyi Igazgatóságok készítették külső vállalkozó bevonásával.

A 2/2005. (I. 11.) Kormányrendelet 1. §-a értelmében a Vízkészlet-gazdálkodási Térségi Tervre környezeti vizsgálatot kell lefolytatni, mely szintén elkészítésre került.

 

A Vízkészlet-gazdálkodási Térségi Terv és mellékletei, valamint a Stratégiai Környezeti Hatásvizsgálat és mellékletei május 12-ig véleményezhető.

 

A véleményeket a következő e-mail címre várjuk: titkarsag@tivizig.hu

Fogalomtár
A vízügyi ágazat számtalan szakkifejezést használ. Ezekhez a szélesebb nyilvánosságnak szánt közleményeink és az igazgatósági honlap esetében is ragaszkodnunk kell. Az itt látható fogalomtárat annak érdekében állítottuk össze, hogy a szakmán kívüli érdeklődők számára is érthetővé tegyük a szakkifejezéseket.