Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság
Gyengénlátóknak

379/2015. Korm. rendelet szerinti jegyzői adatszolgáltatás TSONLINE felületen

2018.04.07

A Magyarország települési szennyvízelvezetési és -tisztítási helyzetét nyilvántartó Településsoros Jegyzékről és Tájékoztató Jegyzékről, valamint a szennyvízelvezetési agglomerációk lehatárolásáról szóló 379/2015. (XII. 8.) Korm. rendelet (továbbiakban: Rendelet) Magyarország valamennyi településére vonatkozóan előírja a 2. melléklet szerinti jegyzői adatszolgáltatás teljesítését.


A Településsoros Jegyzék összeállításához és felülvizsgálatához a 2. melléklet szerinti adatszolgáltatást elektronikusan kell teljesíteni a fővárosi és a települési önkormányzatoknak a tárgyév december 31-én fennálló állapotra vonatkozóan, a tárgyévet követő év április 30. napjáig.

 A hivatkozott Rendelet előírásainak megfelelően az adatszolgáltatás 2018-tól kezdődően elektronikus úton, úgynevezett TSONLINE rendszeren keresztül történik, mely adatok ellenőrzését és érvényesítését a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság végzi.

A jegyzők a tsonline@ovf.hu postafiókon keresztül adhatták meg kapcsolattartóik adatait. A kapcsolattartók az útmutatóban leírtak szerint további felhasználókat is felvehetnek a rendszerbe.

A regisztrációhoz és a rendszer használatához szükséges útmutató a letöltések menüpontban érhető el.

Kérdéseikkel kapcsolatosan a TIVIZIG részéről az alábbi munkatársakat keressék:

Katona Zsuzsa           52/410-677   19-148 mellék

Ménesné Óvári Judit 52/410-677  19-088 mellék

Fogalomtár
A vízügyi ágazat számtalan szakkifejezést használ. Ezekhez a szélesebb nyilvánosságnak szánt közleményeink és az igazgatósági honlap esetében is ragaszkodnunk kell. Az itt látható fogalomtárat annak érdekében állítottuk össze, hogy a szakmán kívüli érdeklődők számára is érthetővé tegyük a szakkifejezéseket.