Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság
Gyengénlátóknak

Infrastruktúra építőmérnöki képzések a Széchenyi István Egyetemen

2019.02.01

A Széchenyi István Egyetemen 2019. őszi félévében MSc Infrastruktúra építőmérnöki képzés indul nappali és levelező oktatási formában.A levelező tagozaton az MSc Infrastruktúra építőmérnöki szakon három specializáció közül lehet választani: közlekedésépítési, geotechnika, és vízépítés. A képzés finanszírozási formája államilag támogatott, de indul önköltséges formában is. A levelező hallgatók tanórái tömbösítve lesznek oktatva, legfeljebb kettő hetenként munkanapokon, vagy a heti pihenőnapon, pénteken és szombaton, félévenként általában 6 alkalommal.

Az elektronikus jelentkezés és a dokumentumok elektronikus feltöltésének határideje: 2019. február 15.   

A vízépítés specializáción elsősorban a vízépítési műtárgyak tervezési, üzemeltetési és fenntartási, valamint a hidrológiai alkalmazások és a vízkészlet-gazdálkodás elméleti és gyakorlati hátteréről lehet bővebb ismereteket szerezni.

További részletek: https://uni.sze.hu/kezdolap

Fogalomtár
A vízügyi ágazat számtalan szakkifejezést használ. Ezekhez a szélesebb nyilvánosságnak szánt közleményeink és az igazgatósági honlap esetében is ragaszkodnunk kell. Az itt látható fogalomtárat annak érdekében állítottuk össze, hogy a szakmán kívüli érdeklődők számára is érthetővé tegyük a szakkifejezéseket.