Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság
Gyengénlátóknak

Vizet mindenkinek! - Elindult a Víz világnapja honlapja

2019.02.13

A 2019. évi Víz világnapja nemzetközi szlogenje olyan problémára irányítja a figyelmet, amit mi, itt Magyarországon talán észre sem veszünk. Milliók élnek a világban úgy, hogy nincs számukra elegendő és megfelelő vízmennyiség.


A tiszta ivóvíz mellett gondolnunk kell a mindennapi életvitelhez szükséges vízre. Háztartások, iskolák, munkahelyek, a mezőgazdaság, az ipar egyaránt küzdenek a túlélésért a vízhiányos, aszály sújtotta területeken.

A Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum munkatársai ennek a gondolatnak jegyében állították össze az idei pályázati anyagokat, a különböző korcsoportok igényeit és tudásszintjét egyaránt figyelembe véve, így az óvodásoktól a kisiskolásokon keresztül a felső tagozatos diákokon túl akár egyesületek, családok, baráti társaságok is részt vehetnek ezeken a játékokon.
Több információt olvasható a Víz Világnap honlapján:  http://vizvilagnap.hu/
és facebook oldalán: https://www.facebook.com/vizvilagnap

Fogalomtár
A vízügyi ágazat számtalan szakkifejezést használ. Ezekhez a szélesebb nyilvánosságnak szánt közleményeink és az igazgatósági honlap esetében is ragaszkodnunk kell. Az itt látható fogalomtárat annak érdekében állítottuk össze, hogy a szakmán kívüli érdeklődők számára is érthetővé tegyük a szakkifejezéseket.