Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság
Gyengénlátóknak

TS-Online Országos Tájékoztató Fórum volt a Megyeházán

2019.03.04

A Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság működési területén lévő települések részére az Országos Vízügyi Főigazgatósággal közösen tartott TS-Online Országos Tájékoztató zajlott 2019. február 27-én, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Árpád termében.


A Magyarország települési szennyvíz-elvezetési és – tisztítási helyzetét nyilvántartó Településsoros Jegyzékről és Tájékoztató jegyzékről, valamint a szennyvíz-elvezetési agglomerációk lehatárolásáról szóló 379/2015. (XII. 8.) Korm. rendelet Magyarország valamennyi településére előírja a 2. számú melléklet szerinti jegyzői adatszolgáltatás teljesítését, amely 2018. óta úgynevezett TS-Online rendszeren keresztül történik. A pontos adatszolgáltatás és a határidő betartása érdekében az adatszolgáltatók részére a Belügyminisztérium engedélyével és a Miniszterelnökség közreműködésével országos szintű tájékoztató fórumot tartottunk.

A tájékoztatón Hajdú-Bihar megye 82 településének adatszolgáltatásáért felelős jegyzők és önkormányzati munkatársak szép számban, 62 fővel vettek részt. Bízunk benne, hogy ezzel elősegítettük a pontos kitöltést, melynek határideje 2019. április 30.  

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság részéről elhangzott előadás letölthető a főigazgatóság honlapjáról.
A Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság részéről elhangzott előadás elérhető itt.
A regisztrálással és kitöltéssel kapcsolatos használati útmutatók letölthetők innen.

Fogalomtár
A vízügyi ágazat számtalan szakkifejezést használ. Ezekhez a szélesebb nyilvánosságnak szánt közleményeink és az igazgatósági honlap esetében is ragaszkodnunk kell. Az itt látható fogalomtárat annak érdekében állítottuk össze, hogy a szakmán kívüli érdeklődők számára is érthetővé tegyük a szakkifejezéseket.