Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság
Gyengénlátóknak

Belvízelvezető rendszer fejlesztése indul a Berettyó-torkolat térségében

2022.06.01

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében, 300 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós és hazai támogatásból kezdődik meg öt belvízcsatorna fejlesztése és rekonstrukciója a Berettyó és a Sebes-Körös közötti területen, Komádi környékén.


 A „Belvízbiztonság növelése az Észak-Alföldön: TIVIZIG működési területén” című KEHOP-1.3.0-15-2021-00031 azonosítószámú projekt keretében tervezett munkálatok a belvízcsatornák teljes szakaszát érintik, együttesen 35 km hosszúságban, valamint a rendszer egy fontos műtárgyának fejlesztése is megtörténik. A beruházást az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság konzorciuma valósítja meg, a kivitelező a Magyar Mélyépítő Kft. A projekt révén nő a térség vízbiztonsága, kedvezőbbé válik a térség vízgazdálkodási helyzete. Védettebbé válnak a hatásterületen élő emberek és javaik, a mezőgazdasági területek, valamint az ipari- és gazdasági létesítmények.

 

Belvizelvezető projekt

Fogalomtár
A vízügyi ágazat számtalan szakkifejezést használ. Ezekhez a szélesebb nyilvánosságnak szánt közleményeink és az igazgatósági honlap esetében is ragaszkodnunk kell. Az itt látható fogalomtárat annak érdekében állítottuk össze, hogy a szakmán kívüli érdeklődők számára is érthetővé tegyük a szakkifejezéseket.