Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság
Gyengénlátóknak

VKGTT Stratégiai Környezeti Vizsgálat

2022.06.20

Véleményezési lehetőség a VKGTT Stratégiai Környezeti Vizsgálatával kapcsolatban


Az egyes tervek, illetve programok környezeti vizsgálatáról szóló 2/2005. (I. 11.) Korm. rendelet 1. § (2) bekezdés b) pont ba) alpontja szerint azon tervek, illetve programok esetében, amelyek többek között a vízgazdálkodás számára készülnek és a tervekben keretet szabnak a környezethasználatot jelentő tevékenységek vagy létesítmények jövőbeli hatósági engedélyezése számára, a környezeti vizsgálat lefolytatása kötelező.

A Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területére, valamint a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság nyírségi területére készített Vízkészlet-gazdálkodási Térségi Terv felülvizsgálata (VKGTT2) Stratégiai Környezeti Vizsgálatával, valamint a VKI 4 cikk (7) bekezdés szerinti mentesség igazolásával kapcsolatos véleményezésre 2022. augusztus 1-ig van lehetőség a vélemény szaboefetivizig.hu címre történő megküldésével.

 

A dokumentációk a lenti hivatkozásról tölthetők le:

https://owncloud.fetivizig.hu/index.php/s/XljsoGGwWyy7mPN

Fogalomtár
A vízügyi ágazat számtalan szakkifejezést használ. Ezekhez a szélesebb nyilvánosságnak szánt közleményeink és az igazgatósági honlap esetében is ragaszkodnunk kell. Az itt látható fogalomtárat annak érdekében állítottuk össze, hogy a szakmán kívüli érdeklődők számára is érthetővé tegyük a szakkifejezéseket.