Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság
Gyengénlátóknak

Mezőgazdasági vízgazdálkodási mesterképzés a Debreceni Egyetemen

2022.10.26

A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karán (web: https://mek.unideb.hu/node/233) futó mezőgazdasági vízgazdálkodási mérnöki mesterszakára várja a jelentkezőket.
A mezőgazdasági vízgazdálkodási mérnöki mesterszakra, illetve a választott tagozatra (levelező tagozaton is államilag támogatott a képzés a 12 el nem használt félévből érvényes maradvány alapján) a www.felvi.hu oldalon kell jelentkezni 2022. november 15-ig. Felhívják az érdeklődők figyelmét arra, hogy a jelentkezést a fenti határidőig mindenképpen adják be, mert később még ki lehet lépni a felvételi folyamatból, de november 16-tól be már nem, csak fél év múlva. Várhatóan 2022. december 14-én lesz a felvételi elbeszélgetés. Csatoltan található egy rövid ismertető a szakról, valamint a szak nappali és levelező tagozatos tanterve.

Fogalomtár
A vízügyi ágazat számtalan szakkifejezést használ. Ezekhez a szélesebb nyilvánosságnak szánt közleményeink és az igazgatósági honlap esetében is ragaszkodnunk kell. Az itt látható fogalomtárat annak érdekében állítottuk össze, hogy a szakmán kívüli érdeklődők számára is érthetővé tegyük a szakkifejezéseket.